Ciorba de cartofi si pastai

Printeaza

Ciorba de cartofi si pastai din: cartofi, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei, fasole, tarhon, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de cartofi si pastai

  • 1 kg cartofi roşii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 100 g fasole păstăi
  • 3 l apă
  • 2 linguri frunze de tarhon la oţet
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune la foc o oală încăpătoare, unde se lasă la înmuiat 5 min. ceapa tocată, cu un praf de sare, uleiul şi o cană de apă, amestecând din când în când. Se adaugă morcovii şi păstârnacul tăiate mărunt şi o cană de apă.

Se fierb legumele sub capac până se înmoaie (5 min.)

Se adaugă ardeiul şi cartofii, tăiate cubuleţe, restul de apă, sare şi piper şi se fierb înăbuşit. Se adaugă fasolea şi se lasă până când legumele sunt pătrunse, dar al dente.

Se adaugă pasta de tomate, tarhonul tocat, cimbru şi se mai dă un clocot. Se potriveşte după gust cu sare, piper şi oţetul de la tarhon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.