Ciorba de cartofi cu ceapa verde

Printeaza

Ciorba de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, ceapa, sunca, unt, smantana, lamaie, zarzavat, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_cartofi_cu_ceapa_verde

  • 600 g cartofi
  • 4 cepe verzi
  • 200 g şuncă afumată
  • 2 linguri unt
  • 150 g smântână pentru gătit
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură zarzavat cu sare la borcan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa verde se spală, se mărunţeşte împreună cu verdeaţa ei.

Şunca se taie cubuleţe, se prăjeşte în unt, apoi se scoate cu paleta de bucătărie şi se pune deoparte. In untul rămas se înăbuşe ceapa verde, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, se toarnă apă şi se fierbe.

Spre sfârşit se adaugă zarzavatul cu sare, un praf de piper, coaja rasă de lămâie pentru smântână pentru gătit. Se lasă să dea câtgva clocote, se mai sărează, dacă este nevoie.

Se serveşte cu şunca prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.