Ciorba de cartofi cu ceapa verde
PrinteazaCiorba de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, ceapa, sunca, unt, smantana, lamaie, zarzavat, sare, piper.
- 600 g cartofi
- 4 cepe verzi
- 200 g şuncă afumată
- 2 linguri unt
- 150 g smântână pentru gătit
- coajă rasă de lămâie
- 1 lingură zarzavat cu sare la borcan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa verde se spală, se mărunţeşte împreună cu verdeaţa ei.
Şunca se taie cubuleţe, se prăjeşte în unt, apoi se scoate cu paleta de bucătărie şi se pune deoparte. In untul rămas se înăbuşe ceapa verde, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, se toarnă apă şi se fierbe.
Spre sfârşit se adaugă zarzavatul cu sare, un praf de piper, coaja rasă de lămâie pentru smântână pentru gătit. Se lasă să dea câtgva clocote, se mai sărează, dacă este nevoie.
Se serveşte cu şunca prăjită.
Pofta buna!