Ciorbă cu carne de vită

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de vita, morcov, telina, ardei capia, ceapa, linte, bors, paste, ulei, dovlecei, frunza de dafin, rosii, pasta de tomate, sare, piper, ardei iute.

Ingrediente:Ciorba_cu_carne_de_vita

  • 800 g carne de vită
  • un morcov
  • o felie de ţelină
  • un ardei capia
  • două cepe
  • o conservă linte
  • 500 ml borş
  • 200 g paste
  • 100 ml ulei
  • un dovlecel
  • o frunză de dafin
  • 500 g roşii
  • o lingură cu pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • ardei iute

Mod de preparare:

Carnea de vită se spală, se taie bucăţi potrivit de mari, se opăreşte cu apă clocotită, se clăteşte şi se pune la fiert în trei litri de apă.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe râzătoare şi se pun într-un castron. Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi sau cubuleţe şi se pun peste morcov.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc până se înmoaie. Se pune ardeiul capia tăiat cubuleţe, se mai ţin două minute pe foc şi se dau deoparte.

Când carnea este aproape fiartă se toarnă legumele călite, se adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe, se condimentează şi se lasă să fiarbă.

Cu un sfert de oră înainte de a opri focul se adaugă lintea clătită şi scursă de apă, roşiile date pe râzătoare, pastele, frunza de dafin, pasta de tomate dizol­vată cu puţină apă şi borşul.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi palce ciorba asta, trebuie sa fierbi foarte mult canea de vita…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.