Ciorba cu carne, creson si ciuperci

Printeaza

Ciorba cu carne, creson si ciuperci din: ciuperci, carne macră de vită, ceapă, zeamă de orez fiert, ou, creson fără cozi, ceapa de apă, soia,  supă de carne, sare.

 

Ingrediente: Ciorba cu carne, creson si ciuperci

  • 500 g ciuperci
  • 500 g carne macră de vită
  • 1 ceapă
  • 1 lingură zeamă de orez fiert
  • 1 ou
  • 1 legătură creson fără cozi
  • 3 cepe de apă
  • 1 lingură soia
  • 1 l supă de carrie
  • sare

Mod de preparare:

Ciupercile, lăsate înainte timp de un sfert de oră în apă caldă, după ce s-au scurs bine, se taie mărunt. Se toacă de două ori carnea şi se adaugă oul bătut, zeamţi de orez şi ceapa tăiată foarte mărunt, amestecându-se foarte bine.

Se fac mici perişoare şi se lasă aproximativ un sfert de oră în apă rece, scoasă din frigider. Se scot şi se lasă să se scurgă bine ps o hârtie absorbantă.

Se pun perişoarele la fiert, cu atâta apă cât să mai rămână circa un litru după ce carnea s-a făcut. Se adaugă ciupercile şi ceapa tăiată solzişori. După aproximativ zece minute se adaugă cresonul, ceapa de apă, tăiată mărunt şi sosul de soia.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place ciorba cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.