Ciorbă ca-n Delta Dunării

Printeaza

Ciorbă ca-n Delta Dunării

Ingrediente:Ciorbă ca-n Delta Dunării

  • 1,5 kg peşte mărunt (roşioară, bi­ban, cărăşel, oblete, ghiborţ)
  • 1,5 kg peşte mare (crap, somn, morun, ten)
  • 1ceapă mare
  • 1 ţelină potrivită (ccal50g)
  • 2-3 ardei graşi
  • 2 mor­covi mari
  • l rădăcină de pătrunjel
  • 2 linguri bulion (sau 3-4 roşii bine coapte)
  • l leg. pătrunjel
  • l leg. leuştean
  • 2-3 lămâi (500ml borş)
  • sare
  • piper

 

Peştele mărunt se curata spală şi se pune la fiert în 3 litri de apă împreună cu 1 linguriţă sare.

După 35-40 de minute se strecoară supa de peşte şi în aceasta se pune le fiert zar­zavatul curăţat, spălat şi tocat mărunt.

Când zarzavatul este fiert, se pune în oală peştele mare, curăţat, spălat şi tăiat în bucăţi mai mari (ca pentru o porţie), după care se fierbe cior­ba în continuare circa 20-25 de minute.

Cu 5 minute înainte de a lua oala de pe foc se adaugă bulionul, pătrunjelul, tocat mărunt, borşul, fiert separat şi se potriveşte de sare şi piper.

Se serveşte ciorba caldă, cu mămăligă şi cu ardei iute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asta da ciorba de peste. Oamenii din Delta o fac cea mai buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.