Ciorba bulgareasca de linte

Printeaza

Ciorba bulgareasca de linte din: linte, praz, morcov, rosii, usturoi, ulei, cimbru, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba bulgareasca de linte

  • 250 g linte
  • un praz
  • un morcov
  • 2-3 roşii
  • un căţel usturoi
  • o lingură ulei
  • o lămâie
  • o crenguţă cimbru
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Prazul se taie rondele, iar morcovul se taie cuburi mici sau se trece prin râzătoare.

Impreună cu lintea se pun într-un litru şi jumătate de apă să fiarbă, cu sare şi piper.

Când lintea s-a fiert, se adaugă roşiile şi usturoiul pisat. Se mai lasă un clocot să fiarbă şi roşiile.

La final, se pun uleiul, cimbrul şi pătrunjelul şi se acreşte cu suc de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.