Ciorba banateana cu carne de vitel

Printeaza

Ciorba banateana: carne de pui, carne de vitel, morcov, ceapa, patrunjel, piper boabe, foi de dafin, untura, faina, boia de ardei dulce, orez, oua, smantana, bors.

Ingrediente:Ciorba banateana cu carne de vitel

  • 1 pui sau
  • 1 kg carne de viţel ori de miel
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 8-10 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură untură sau  2-3 linguri ulei
  • 1 lingură făină
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri orez
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântână
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • zeamă de lămâie sau borş

 

Mod de preparare:

Tai puiul sau carnea în bucăţi, le sărezi şi le pui într-o oală împreună cu morcovul, pătrunjelul, 1 ceapă, pi­perul boabe, foile de dafin. Torni în vas 2 litri de apă şi dai la foc.

Intre timp, din untură şi făină prepari un rântaş slab. Când rântaşul e uşor rumenit, adaugi cea de-a doua ceapă tăiată mărunt. Căleşti puţin şi adaugi o linguriţă cu boia de ardei, puţină supă sau apă, amestecând bine.

Pui rântaşul în oala de ciorbă, să fiarbă puţin, într-o altă oală mai mică fierbi ore­zul. Intr-un bol baţi bine cele două gălbenuşuri, adaugi smântână, zeama de lămâie sau borşul în cantitatea dorită, iar peste ele strecori ciorba, amestecând-o bine.

Ore­zul fiert îl strecori şi îl pui în bolul de ciorbă. Adaugi apoi şi bucăţelele de carne, precum şi pătrunjelul verde tocat mărunt, eventual şi zarzavaturile, după gust. Serveşti ciorba caldă, cu smântână sau ardei iute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/ciorba-banateana-carne-vitel html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.