Ciorba banateana cu carne, boia si dafin

Printeaza

Ciorba banateana cu carne, boia si dafin din: pui sau carne de viţel ori de miel, morcov, ceapa, rădăcini de pătrunjel, boabe de piper, foi de dafin, untură sau ulei, făină, boia de ardei dulce, orez, oua, smantana, pătrunjel verde, zeamă de lămâie sau borş.

 

Ingrediente: Ciorba_banateana_cu_carne_boia_si_dafin

  • 1 pui sau 1 kg carne de viţel ori de miel
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 8-10 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură untură sau 2-3 linguri ulei
  • 1 lingură făină
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri orez
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântână
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • zeamă de lămâie sau borş

Mod de preparare:

Tai puiul sau carnea în bucăţi, le sărezi şi le pui într-o oală împreună cu morcovul, pătrunjelul, 1 ceapă, pi­perul boabe, foile de dafin. Torni în vas 2 litri de apă şi dai la foc.

Intre timp, din untură şi făină prepari un rântaş. slab. Când rântaşul e uşor rumenit, adaugi cea de-a doua ceapă tăiată mărunt.

Căleşti puţin şi adaugi o linguriţă cu boia de ardei, puţină supă sau apă, amestecând bine. Pui rântaşul în oala de ciorbă, să fiarbă puţin, într-o altă oală mai mică fierbi ore­zul.

Intr-un bol baţi bine cele două gălbenuşuri, adaugi smântână, zeama de lămâie sau borşul în cantitatea dorită, iar peste ele strecori ciorba, amestecând-o bine.

Ore­zul fiert îl strecori şi îl pui în bolul de ciorbă. Adaugi apoi şi bucăţelele de carne, precum şl pătrunjelul verde tocat mărunt, eventual şi zarzavaturile, după gust. Serveşti ciorba caldă, cu smântână sau ardei iute.

Ciorba banateana cu carne, boia si dafin

Ciorba_banateana_cu_carne_boia_si_dafin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.