Ciorba ardeleneasca cu piept de porc

Printeaza

Ciorba ardeleneasca cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare.

Ingrediente:Ciorba ardeleneasca cu piept de porc

  • 0,8-1 kg piept de porc cu coaste
  • 60 g orez
  • 500 g zarzavat (morcov, ţelină, albitură)
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • oţet
  • tarhon şi sare, după gust

 

Mod de preparare:

Pieptul de porc se pune la fiert cu apă şi sare, se îndepărtează spuma şi se adaugă ceapa tăiată mărunt. Zarzavatul se pune întreg, crestat la capete.

Se pune să fiarbă împreună cu carnea, numai pentru a-i da gust, la final el scoţându-se din oală. Când totul s-a fiert, se adaugă orezul fiert separat, tarhonul, numai frunze, opărit şi tocat, sare şi oţet.

Se ia vasul de pe foc şi, după circa un sfert de oră, se drege cu gălbenuş şi smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.