Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

Printeaza

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc din: oase de porc, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, oua, faina, marar, tarhon, otet, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

  • un kg oase afumate de porc
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4-5 cartofi
  • 2 gălbenuşuri
  • 125 ml smântână
  • 2 linguriţe făină
  • oţet
  • tarhon
  • 3-4 fire mărar
  • sare

 

Mod de preparare:

Oasele se pun la fiert în apă rece şi, după primul clocot, se aruncă apa. Se pun din nou la fiert şi se lasâ 20 de minute. Apoi se pun ceapa, morcovii şi cartofii, curăţate, spălate şi tăiate după preferinţe.

Se lasă la fiert în continuare.

Se amestecă gălbenuşurile cu făină, sare şi smântână, se pune un polonic din zeama din oală, se amestecă şi apoi se toarnă în oală compoziţia amestecând mereu. Se lasă pe foc mic încă 10 minute.

Se trage oala de pe foc, se pun tarhonul şi mărarul tocate mărunt şi se acreşte cu oţet.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Ciorba ardeleneasca cu oase de porc
Autor
Publicat pe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.