Ciorba ardeleneasca cu costita de porc

Printeaza

Ciorba ardeleneasca cu costita de porc din: costita, morcovi, patrunjel, ardei, ceapa, orez, ulei, sare, leustean, smantana, varza murata.

Ingrediente:Ciorba ardeleneasca cu costita de porc

  • 400 g costiţă de porc afumată
  • 4 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapă
  • 40 g orez
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • leuştean
  • 100 ml smântână
  • 100-150 ml zeamă de varză murată

 

Mod de preparare:

Costiţa de porc se spală în apă caldă, se taie în bucăţi potrivite şi se pune la fiert. Intre timp se curăţă zarzavaturile, un morcov se da pe râzătoare, restul se taie rondele.

Ceapa se mărunţeşte, ardeiul se taie cubuleţe. Se încălzeşte uleiul, se adaugă morcovul dat pe râzătoare şi se înăbuşe, după 2-3 minute se adaugă ceapa, apoi restul de zarzavat, ardeiul şi se înăbuşe toate împreună câteva minute.

Se toarnă peste ele un polonic de zeamă fierbinte. Când costiţa este fiartă aproape de tot, se adaugă în ciorbă amestecul de legume, orezul, leuşteanul mărunţit, se sărează şi se fierbe în continuare.

Când este gata, se trage deoparte, se lasă 2-3 minute, după care se amestecă smântână cu zeamă fierbinte şi se toarnă înapoi în ciorbă.

Se acreşte după gust cu zeamă de varză murată.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Ciorba ardeleneasca cu costita de porc
Autor
Publicat pe

1 comentariu

  1. Fac des ciorba cu costita de porc, este foarte buna. O sa incerc si aceasta reteta. Sotul fiind din Ardeal, sigur o sa-i placa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.