Ciorba arabeasca cu carne de miel

Printeaza

Ciorba arabeasca cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, suc de rosii, telina, verdeata, ienibahar, hei, otet.

Ingrediente:Ciorba arabeasca cu carne de miel

  • 1 kg carne de miel
  • 150 g morcovi
  • 200 g ceapă
  • 100 ml suc de roşii (proaspăt obţinut, prin pasare)
  • 200 g telină
  • 100 g verdeaţă
  • 10 boabe ienibahar
  • câteva boabe de hei (ingredient cu um gust oarecum apropiat de mentă în amestec cu cimbrişor – uşor de găsit în magazinele cu specific arab)
  • oţet

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi potrivite, se opăreşte, se spallă bine şi se lasă câteva clocote în apă (rece la început) cu sare, spumându-se ori de câte ori e nevoie.

Când este aproape fiartă, se adaugă zarzavaturile, tocate mărunt, şi restul de ingrediente, rmai puţin zeama de roşii şi oţetul. Acestea se pun imediat ce ciorba a dat în clocot şi după ce s-a spumat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.