Cioppino cu carne de crab si biban de mare

Printeaza

Cioppino cu carne de crab si biban de mare din: ceapa, telina, pastarnac, usturoi, vin, apa, capete de peste, creveti, crabi, biban, midii, cimbru, patrunjel, frunze de dafin, sare, rosii, busuioc, rosii pasate, ansoa.

Ingrediente:Cioppino_cu_carne_de_crab_si_biban_de_mare

  • 4 cepe tocate
  • 2 tulpini de telina tocate
  • un pastarnac tocat
  • o capatana de usturoi pisata
  • o sticla de vin alb
  • 6 cani de apa
  • un kilogram de capete de peste
  • 500 g creveti
  • 2 crabi
  • un kilogram de biban
  • 200 g midii
  • o mana de cimbru proaspat
  • o legatura de patrunjel
  • 2 frunze de dafin
  • sare dupa gust
  • 2 rosii mari tocate
  • o mana de busuioc
  • 3 cutii de rosii pasate
  • o lingura de ansoa

 

Mod de preparare:

Sotati ceapa, telina, păstârnacul şi jumătate de căpătână de usturoi în 2 linguri de ulei. Când se înmoaie, adău­gaţi vinul, micşoraţi flacăra şi lăsaţi să fiarbă 5 minute. Adăugaţi capetele de peşte, picioarele şi carapacea crabului, cimbru, oregano, pătrunjel, frunzele de dafin şi sare.

Lăsaţi să fiarbă şi înlăturaţi spuma. Acoperiţi şi lăsaţi 2 ore la foc mediu. Scurgeţi supa şi aruncaţi oasele de peşte. Intr-un alt vas, sotati restul de usturoi, adăugaţi roşiile şi busuiocul, supa de peşte, roşiile pasate şi anşoa.

Când fierbe, micşoraţi flacăra şi adăugaţi carnea de crab, midiile şi bibanul, Acoperiţi şi adăugaţi crevetii când s-au deschis midiile. Serviţi cu pătrunjel tocat.

Cioppino cu carne de crab si biban de mare

Cioppino_cu_carne_de_crab_si_biban_de_mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.