Ciolan de porc cu mere si castane

Printeaza

Ciolan de porc cu mere si castane din: ciolan de porc dezosat, ulei de măsline extravirgin,  arome (salvie, rozmarin, fructe de ienupăr), sare, piper negru, mere, castane.

Ciolan_de_porc_cu_mere_si_castane

Ingrediente:

  • 1 ciolan de porc dezosat
  • ulei de măsline extravirgin
  • arome (salvie, rozmarin, fructe de ienupăr)
  • sare după gust
  • piper negru
  • 4 mere
  • 1 castron mic de castane

 

 

 

Mod de preparare:

Puneţi ciolanul de porc, salvia şi rozmarinul într-o cratiţă, împreună cu un fir de ulei.

Frecaţi înainte de aceasta ciolanul de porc cu sare fină, câteva fructe de ienupăr şi câteva boabe de piper ne­gru.  

Introduceţi la cupteţr la 170 °C aşezând sub ciolan o rămurică de salvie proaspă­tă şi una de rozmarin.

Lăsaţi să se coacă timp de circa 2 ore şi jumătate, până când carnea va avea o culoare frumoasă, aurie, după care scoateţi-o din cratiţa şi, cu ajutorul unei supe-bază, preparaţi un sos adăugând câteva cuburi de măr şi castane mărunţite, decojite în prealabil şi fierte cu o ră murică de rozmarin.

Lăsaţi sosul să se îngroaşe şi serviţi ciolanul tăiat în felii uşor suprapuse. Stropiţi cu sos şi decoraţi cu felii de castane şi mere.

Ciolan de porc cu mere si castane

Ciolan_de_porc_cu_mere_si_castane

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciolan afumat de porc cu legume

Ciolan afumat de porc cu legume

Ciolan afumat de porc cu legume din: ciolan afumat de porc, sare grunjoasa, boia dulce si picanta, piper, susan, vin rosu, dovlecei, ardei copt, cartofi si ulei. Ingrediente: un ciolan afumat de porc sare grunjoasa boia dulce si picanta piper negru si alb, macinat si boabe susan prajit ulei de floarea soarelui 50 ml vin […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.