Ciolan in manta cu bere si usturoi

Printeaza

Ciolan in manta cu bere si usturoi din: ciolan mare de porc, usturoi, piper boabe, foi de dafin, bere, făină, ouă, sare, ulei pentru prăjit.

 

Ingrediente:Ciolan in manta cu bere si usturoi

  • 1 bucată ciolan mare de porc
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 2 căţei de usturoi
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml bere
  • 8 linguri făină
  • 2 ouă
  • sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Speli ciolanul şi îl pui la fiert în oala sub presiune, împreună cu 1 căpăţână de usturoi, 2 foi de dafin, 1/2 lingură sare şi piper boabe şi le laşi să fiarbă timp de 40 de minute.

Scoţi apoi ciolanul şi îl laşi la răcit, îl dezosezi şi îl tai fâşii.

Intr-un vas, pui 2 căţei de usturoi, 2 ouă şi le baţi bine, apoi adaugi 200 ml bere şi 8 linguri de făină.

Amesteci totul bine, până obţii un aluat mai gros, de clătite.

Prin acest aluat tăvăleşti bucăţile de ciolan şi le prăjeşti în ulei abundent.

Serveşti carnea alături de o garnitură de orez, piure de cartofi, sos de maioneză sau sos tartar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.