Ciolan de porc cu sos de mere

Printeaza

Ciolan de porc cu sos de mere din: ciolan de porc, mustar cu boabe, patrunjel, cimbru, salvie, prosciutto, ulei, morcovi, cartofi, ceapa rosie, usturoi, telina, amidon, supa de pui, mar, salata verde.

Ingrediente: Ciolan_de_porc_cu_sos_de_mere

  • 1,25kg ciolan de porc fără os
  • 1 lingură de muştar cu boabe
  • câte 2 linguri de pătrunjel şi cimbru tocate, plus câteva fire suplimentare
  • 1 linguriţă de salvie tocată
  • 80g de prosciutto
  • câţiva stropi de ulei
  • 3 morcovi, tăiaţi în două pe lungime, apoi tăiaţi oblic
  • 6 cartofi mici, tăiaţi în două
  • 2 cepe roşii, tăiate în sferturi
  • 12 căţei de usturoi
  • 1 rădăcină de ţelină mică curăţată de coajă şi tăiată în 12 bucăţi

Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri de amidon
  • 600ml supă de pui
  • 1 măr verde mic, tocat în cubuleţe
  • salată verde, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Indepărtează toată grăsimea de pe ciolanul de porc, astfel încât să rămâi cu o bucată de carne macră.

Intinde pe ea muştarul, presară ierburile tocate şi asezonează cu piper negru. Pune feliile de prosciutto peste porc pentru a înveli carnea acolo unde grăsimea a fost îndepărtată.

Pulverizează ulei într-o tavă mare de copt şi aşază carnea în mijlocul ei. De jur împrejur aranjează legumele, presară deasupra firele de cimbru, apoi pulverizează din nou ulei şi acoperă tava cu folie de aluminiu.

Coace carnea şi legumele timp de 1 oră, apoi dă focul mai mare, până la 220°C. Indepărtează folia, pulverizează încă puţin ulei şi mai coace totul 20 de minute.

Intre timp, prepară sosul. Combină amidonul cu puţină apă, pentru a forma o pastă umedă; încălzeşte supa într-o oală, încorporează pasta de amidon şi găteşte-o până când obţii un sos gros, amestecând încontinuu.

Adaugă merele şi mai găteşte totul 5 minute, până când fructele se înmoaie, dar încă îşi păstrează forma.

Scoate carnea şi toarnă eventuala zeamă din tavă în oala cu sos.

Pulverizează ulei peste legume şi mai coace-le 20 de minute (cât timp carnea se odihneşte).

Serveşte carnea cu legumele coapte şi cu cele proaspete, cu sosul de mere alaturi.

Ciolan de porc cu sos de mere

Ciolan_de_porc_cu_sos_de_mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.