Ciolan de porc cu sos de hrean

Printeaza

Ciolan de porc cu sos de hrean din: ciolan de porc, usturoi, scortisoara, cimbru, cuisoare, chimen, piper, ulei, hrean.

Ingrediente:Ciolan de porc cu sos de hrean

  • 1 ciolan de porc
  • 4 căţei de usturoi
  • scorţişoară
  • cimbru
  • cuişoare
  • chimen
  • piper
  • ulei
  • hrean ras

 

Mod de preparare:

Puneţi ciolanul afumat în apă împreună cu 4 căţei de usturoi, un băţ de scorţişoară, 3-4 cuişoare şi o rămurică de cimbru.

Acoperiţi oala şi puneţi-o la fiert, la foc potrivit, pentru două ore. Când se desprinde carnea de pe os, scoateţi-l din oală şi mutaţi-l într-o tavă, pe care o puneţi în cuptorul încins şi o lăsaţi o oră.

Crestaţi înainte carnea şi puneţi în crestături piper zdrobit şi chimen. Separat, faceţi sosul de hrean.

Puneţi o tigaie pe foc, în ea un pic de ulei şi o linguriţă mică de chimen. Incălzeşte chimenul până începe a mirosi, apoi pune în tigaie 1 lingură de hrean ras şi un polonic din zeama în care a fiert ciolanul.

Lăsaţi să dea un clocot, daţi focul mic şi turnaţi o ceaşcă de smântână dulce în tigaie. Amestecaţi şi mai lăsaţi tigaia pe foc mic un minut-două, doar până scade uşor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.