Ciolan in aluat de paine

Printeaza

Ciolan in aluat de paine din: ciolan, ceapa, usturoi, faina, drojdie, zahar, oua, ulei, oragno, sare, piper.

Ingrediente:Ciolan_in_aluat_de_paine

  • 1 ciolan
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 2 foi de dafin

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 4 g drojdie uscată
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură zahăr
  • 200 ml apă
  • 2 ouă
  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă praf de usturoi

Alte ingrediente:

  • 1 gălbenuş de ou
  • 1 lingură smântână dulce

 

Mod de preparare:

Se spală ciolanul cu apă fierbinte, se pune într-un vas mai mare (sau în oală sub presiune).

Se toarnă apă rece, se adaugă ceapa, usturoiul (bine spălate, necurăţate) şi foile de dafin şi se fierb circa 2 ore sau până când ciolanul devine foarte moale.

După ce a fiert, se scoate cu grijă din apă, iar după ce s-a răcit puţin, se dezosează. Se lasă la răcit în frigider. Ingredientele aluatului se amestecă şi se frământă un aluat omogen.

Se lasă la dospit circa 1 oră, după care se scoate pe o planşetă presărată cu făină şi se întinde la grosimea de 1 deget.

Ciolanul răcit se taie pe lungime în aşa fel, încât să rezulte două bucăţi cât mai uniforme. Bucăţile se aşază pe aluatul întins, şi se rulează.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Rulada se unge cu gălbenuşul amestecat cu smântână dulce.

Din aluatul tăiat se formează câteva beţişoare (sau orice alt model) şi se decorează cu ele rulada. Se ung şi acestea, după care se lasă 20 de minute la crescut, apoi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, şi se coace 30-40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.