Ciolan afumat cu varză murată

Printeaza

Ciolan afumat cu varză murată din: ciolan afumat, varza murata, bacon, piper, marar uscat, ulei de masline, supa de carne si smantana.

Ingrediente:Ciolan_afumat_cu_varza_murata

  • 1 ciolan afumat mai mare, de peste 1 kg
  • 1 kg varza murata
  • 200 g bacon
  • piper
  • marar uscat
  • ulei de masline
  • 200 ml supa de carne sau de zarzavat
  • circa 200 g de smantana

 

Mod de preparare:

Ciolanul afumat îl laşi circa o oră în apă rece, apoi în altă supă îl pui la fiert timp de 40 de minu­te, după ce dă în primul clocot. Tai baconul în felii subţiri sau în cubuleţe mărunte. Speli varza, o storci bine-bine şi o amesteci cu baconul, condimentezi cu piper şi cu mărar, după gust.

Ungi cu un pic de ulei de măsline o tavă antiaderentă, apoi pui varza în tavă. Scoţi ciolanul din apă, iar zeama ce rămâne o poţi folosi pentru prepararea unor supe sau ciorbe. Tai ciolanul în 3-4 bucăţi şi le aşezi pe varză, în aşa fel încât să fie îngropate în varză.

Torni supa peste varză şi peste ciolan, acoperi cu o folie £ie aluminiu sau cu o altă tavă şi o pui în cuptorul preîncălzit. După 30 de minute, desco­peri tava şi stropeşti totul cu ulei de măsline, apoi mai dai la cuptor până când ciolanul se rumeneşte bine. La servire, or­nezi cu smântână.

Ciolan afumat cu varză murată

Ciolan_afumat_cu_varza_murata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.