Ciocolata la pahar

Printeaza

Ciocolata la pahar din: ciocolata, lapte, unt, zahar, cacao, amidon, oua, smantana, rom, frisca, sare.

Ingrediente:Ciocolata_la_pahar

  • 120 g ciocolată dulce
  • 45 g ciocolată amară
  • 720 ml lapte
  • 50 g unt
  • 200 g zahăr
  • 30 g cacao
  • 3 linguri amidon
  • 3 ouă plus un gălbenuş
  • 60 ml smântână
  • o lingură rom
  • esenţă de vanilie
  • un praf sare
  • friscă lichidă
  • 50 g ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Untul se pune la topit la bain-marie, se adaugă ciocolata si se amestecă. Apoi, se scoate vasul de la bain-marie.

Laptele şi 60 g zahăr se clocotesc, zahărul rămas se amestecă cu cacaua, amidonul si sarea. Apoi se adaugă ouăle, gălbenuşul si smântână.

Se toarnă treptat jumătate din cantitatea de lapte, apoi acest nou amestec se toarnă peste laptele din vas şi se pune pe foc. Se aduce la punctul de fierbere şi se mai lasă 30 de secunde din momentul în care începe să fiarbă.

Se trage vasul de pe foc, se pune amestecul într-un vas, se adaugă amestecul de ciocolată, romul şi vanilia. Se omogenizează şi se repartizează amestecul în 6 pahare.

Se acoperă cu folie de plastic transparentă, se înţeapă în câteva locuri şi se lasă cam o oră să se răcească la temperatura camerei. Apoi, se dă la frigider pentru două ore.

Se serveşte cu frişcă bătută şi ciocolată rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.