Ciocolata dubla

Printeaza

Ciocolata dubla din: vanilie, lapte, zahar, ciocolata alba, gelatina, iaurt frisca, ciocolata amaruie, unt, visine din visinata.

Ingrediente crema de ciocolata alba: Ciocolata_dubla

  • 1 baton de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 foi gelatina
  • 200 g iaurt
  • 200 ml frisca

Ingrediente sos de ciocolata:

  • 125 ml lapte
  • 100 ml frisca
  • 1/2 lingurita miez de vanilie
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 75 g unt moale
  • 100 g visine din visinata

Mod de preparare:

Se prepara crema de ciocolata alba, se cresteaza pe mijloc batonul de vanilie si se scoate miezul.

Se incalzeste laptele cu zahar, miez si pastaia de vanilie. Se indeparteaza apoi pastaia si se adauga ciocolata tocata.

Se dizolva si se lasa sa se racoreasca.

Se inmoaie gelatina si se dizolva in 3 linguri de lapte cu ciocolata. Se adauga restul de lapte cu ciocolata si iaurtul. Se da la rece.

Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta. Se repartizeaza in 6 forme si se da la frigider 4 ore.

Se prepara sosul de ciocolata: se da in fiert laptele cu frisca si vanilie. Se adauga ciocolata topita si se dizolva. Se lasa sa se racoreasca.

Se bate untul si se inglobeaza sosul de ciocolata. Formele se introduc in apa fierbinte, se rastoarna crema si se decoreaza cu sos si visine.

Ciocolata dubla

Ciocolata_dubla

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.