Ciocolata de casa in foaie de napolitana

Printeaza

Ciocolata de casa in foaie de napolitana din: zahar, foi de napolitane, lapte praf, unt, apa, cacao.

Ingrediente:Ciocolata_de_casa_in_foaie_de_napolitana

  • 1 kg zahar
  • 1 pachet foi de napolitane
  • 500 g lapte praf
  • 1/2 pachet unt sau margarina
  • 200 ml apa
  • 2-3 linguri de cacao

Mod de preparare:

Pui intr-un ceaun apa cu zaharul, amesteci pana se dizolva zaharul si dai focul la minim. Lasi sa clocoteasca cateva minute, sa se ingroase ca un sirop.

Adaugi apoi untul, amesteci bine si opresti focul. Pui laptele praf si cacaua si bati bine cu telul, pentru a nu se forma cocoloase.

Ciocolata fierbinte o pui intre foile de napolitana, presari si nuci, daca doresti, iar deasupra pui o greutate pentru a se presa bine si dai ciocolata la rece.

Dintr-un pachet mic de foi de napolitana prepari astfel:  pachetul are 10 foi si pui 1/2 din compozitie intre 5 foi si obtii, astfel, o ciocolata. Repeti procedeul si cu celelalte 5 foi.

Ciocolata de casa in foaie de napolitana

Ciocolata_de_casa_in_foaie_de_napolitana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.