Ciocolata de casa cu rom si alune de padure

Printeaza

Ciocolata de casa cu rom si alune de padure din: zahăr, lapte praf, cacao, esenţă rom, alune de pădure prăjite, apa, unt.

Ciocolata de casa cu rom si alune de padure

Ingrediente:

  • 420 g zahăr
  • 500 g lapte praf
  • 5 linguri cacao
  • 1 esenţă rom
  • 100 g alune de pădure prăjite, nesărate
  • 200 ml apă
  • 200 g unt

Mod de preparare:

Cerni laptele praf şi ca­caua, cu esenţa de rom şi cu alunele. Pui pe foc apa cu zahărul şi le fierbi până când obţii un si­rop legat, apoi adaugi untul şi amesteci până se topeşte.

Torni siropul, în fir subţire, peste lap­tele praf şi amesteci rapid cu o lingură de lemn până se omoge­nizează compoziţia.

Pregăteşti o tavă în care torni amestecul, apoi îl dai la rece cel puţin patru ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.