Ciocolata de casa cu nuca si merisoare
PrinteazaCiocolata de casa cu nuca si merisoare din: lapte praf, zahăr, apă, cacao, unt (82% grasime), nuca, merisoare dezhidratate.
Ingrediente:
- 500 g lapte praf
- 100 g zahăr
- 200 ml apă
- 3 linguri de cacao
- 50 g unt (82% grăsime)
- 30 g nucă
- 30 g merişoare deshidratate
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară, pune apa la fiert cu zahărul. Amestecă până se topeşte zahărul şi obţii un sos lipicios, la de pe foc şi adaugă untul.
Amestecă şi lasă siropul să se răcească (acesta este un pas foarte important pentru reuşita reţetei: cu cât e mai rece siropul, cu atât se întăreşte mai bine ciocolata), într-un bol, combină laptele praf, cacaua, miezul de nucă şi fructele deshidratate.
Toarnă siropul peste amestecul de lapte praf, cacao, nucă şi merişoare. Pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (ca să nu se lipească) şi dă la rece 2-3 ore sau până se întăreşte complet.
Ciocolata de casa cu nuca si merisoare
Pofta buna!