Ciocolata de casa cu cocos
PrinteazaCiocolata de casa cu cocos din: lapte, apa, zahar, unt, cacao, nuca de cocos, turmeric.
- 500 g lapte praf
- 180 ml apă
- 1 plic zahăr vanilinat
- 400 g zahăr
- 180 g unt
- 100 g cacao
- 70 g fulgi de nucă de cocos
- turmeric pentru a colora ciocolata cu cocos
Mod de preparare:
Pentru ciocolată, pui apa să fiarbă împreună cu zahărul şi zahărul vanilinat, până când se forrnează un sirop, dar nu mai mult de 5 minute.
Laşi siropul să se râcească putin, după care adaugi untul şi laptele praf şi omogenizezi. Imparti compozitia în 2 părti egale.
Amesteci una dintre compozitii cu praful de cacao, iar cealaltă cu nuca de cocos şi turmeric. Frământi cu mâria, până omogenizezi pastele.
Intinzi pasta de cacao pe o folie unsă cu unt. Pe o altă folie de plastic modelezi un sul de pastă albă şi o pui într-un capăt al dreptunghiului de ciocolată maro, apoi rulezi strâns.
Presari deasupra fulgi de cocos şi păstrezi ciocolata în frigider cel putin 2 ore, până se întăreşte.
Ciocolata de casa cu cocos
Pofta buna!