Ciocolata de casa cu alune de padure

Printeaza

Ciocolata de casa cu alune de padure din: apa, zahar, unt, lapte praf, cacao, alune de padure.

Ingrediente:Ciocolata_de_casa_cu_alune_de_padure

  • 100 ml apa
  • 180 g zahar
  • 120 g unt
  • 270 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • 50 g alune de padure

 

Mod de preparare:

Se amestecă laptele şi cacaua, după care se cern într-un vas. Apa şi zahărul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasă pe foc 6 minute din momentul în care dă în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc şi în care se pune untul şi se amestecă topindu-l.

Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun şi alunele mărunţite puţin şi se mixează bine. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează şi se lasă la rece 4-5 ore.

Ciocolata de casa cu alune de padure

Ciocolata_de_casa_cu_alune_de_padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.