Ciocolata calda cu frisca si cacao

Printeaza

Ciocolata calda cu frisca si cacao din: ciocolata, lapte, frisca, zahar, cacao.

Ingrediente:Ciocolata calda cu frisca si cacao

  • 100 g ciocolată semidulce de cea mai bună calitate
  • 450 ml lapte
  • 75 ml frişca groasă
  • 1 linguriţă zahăr pudră
  • pudră de cacao neîndulcită sau scorţişoară măcinată, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Incălziţi ciocolata şi laptele într-o cratiţâ cu fund gros, pe foc mediu, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Lăsaţi aproape până la punctul de fierbere şi bateţi cu un tel metalic, pentru a obţine o consistenţă netedă perfectă.

Intre timp, amestecaţi cu telul frişca şi zahărul pudră, până se îngroaşă, fără să se întărească – frişca trebuie să fie suficient de densă pentru a rămâne la suprafaţa ciocolatei calde.

Turnaţi ciocolata fierbinte în ceşti, deasupra adăugaţi frişca cu o lingură, lăsând-o întâi să curgă pe dosul lingurii şi de acolo să alunece încet deasupra ciocolatei.

Cerneţi o cantitate mică de pudră de cacao sau scorţişoară cu sita în ceaşcă şi serviţi ciocolata imediat.

Puteţi pune frişca deasupra sau o puteţi amesteca în băutură.

 

Savurati!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.