Ciocanele de pui cu varza rosie si ardei iute

Printeaza

Ciocanele de pui cu varza rosie si ardei iute din: ciocanele de pui, miere, sos de soia, pasta miso, ghimbir, otet de orez, varza rosie, ardei iute, ceapa, morcov, zeama de lime, otet de mere, zahar si coriandru.

Ingrediente:Ciocanele_de_pui_cu_varza_rosie_si_ardei_iute

  • 4 ciocanele de pui
  • cate 1/2 lingura de miere, sos de soia si pasta miso
  • 1 bucata de 2 cm ghimbir, rasa
  • 1/2 lingurita otet de orez sau zeama de lime
  • 1/4 varza rosie, tocata
  • 1 ardei iute verde, feliat (si curatat de seminte)
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic, taiat in bastonase sau dat pe razatoarea mare
  • zeama de la 1 lime
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 praf mare de zahar
  • 1 legatura mica de coriandru, tocat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Fă trei crestături în fiecare ciocănel cu un cuţit ascuţit. Amestecă bine mierea cu pasta miso, sosul de soia, ghimbirul şi oţetul de orez, apoi toarnă sosul format peste carne şi tăvăleşte puiul prin el.

Pune ciocănelele într-un vas termorezistent sau într-o mică tavă de copt şi dă-le la cuptor 40 de minute, ungându-le des cu marinata, până devin lipicioase, caramelizate şi bine pătrunse. Intre timp, pregăteşte salata, amestecând toate ingredientele cu sare şi piper. Serveşte-o împreună cu puiul.

Ciocanele de pui cu varza rosie si ardei iute

Ciocanele_de_pui_cu_varza_rosie_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.