Ciocanele de pui cu sos de arahide

Printeaza

Ciocanele de pui cu sos de arahide din: usturoi, ghimbir, limeta, sos de chili, sos de soia, miere, zahar brun, ulei de susan, ulei, unt de arahide, apa calda, coriandru, ciocanele de pui, orez.

Ingrediente:  Ciocanele de pui cu sos de arahide

  • 1 catel de usturoi
  • 1 buc ghimbir proaspat
  • ½ limeta, sucul stors
  • ½ lingura sos de chili sau sriracha
  • 1½ lingura sos de soia
  • 1 lingura de miere sau zahar brun
  • 1 linguriță ulei de susan
  • 2 linguri ulei
  • ½ ceasca unt de arahide
  • 3 linguri de apă caldă
  • ½ buchet coriandru proaspat
  • 8 ciocanele de pui
  • orez, pentru servire

 

Mod de preparare:

Tocati usturoiul. Curatati ghimbirul, apoi dati pe razatoare. Se adauga usturoiul, ghimbirul, sucul de limeta, sos de chili, sos de soia, miere, ulei de susan, ulei intr-un bol mediu. Amestecati împreună.

Adaugati untul de arahide și apă caldă, apoi se amesteca pana se omogenizeaza. Tocati coriandrul, pastrati o mana pentru servire, iar restul se incorporeaza in sos si se amesteca.

Pastrati jumatate de ceasca de sos deoparte, adaugati restul de sos intr-o punga care se inchide ermetic impreuna cu carnea de pui. Amestecati si marinati puiul în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 170C, puneti carnea si sosul din punga intr-un vas si coaceti 30 de minute.

Ungeti apoi carnea cu sosul de arahide pastrat si mai coaceti 15 minute. Scoateti si verificati carnea, iar dupa preferinta, mai coaceti inca 10-15 minute.

Serviti cu orez si coriandru.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.