Ciocanele de pui in bacon

Printeaza

Ciocanele de pui in bacon din: ciocanele de pui, bacon, ceapa, usturoi, unt, ardei, morcov, rozmarin, boia, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Ciocanele de pui in bacon

  • 8 ciocănele de pui
  • 300 g bacon feliat
  • 1 ceapă roşie
  • 4 căţei de usturoi
  • 50 g unt
  • 1 ardei galben sau roşu
  • 1 morcov potrivit
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 lingură boia dulce
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli ciocănelele de pui, le usuci, le condimentezi cu cimbru, usturoi zdrobit, boia, sare şi piper, după gust şi le laşi la rece circa 30 de minute să se frăgezească şi să se aromatizeze.

Intre timp, cureţi ardeiul de cotor şi de seminţe, îl tai şuviţe pe care le aşezi într-o tavă. Adaugi morcovul tăiat felii, ceapa roşie bucăţi mari, pe lungime, untul tăiat bucăţele, presari sare şi piper, după gust.

Separat, înfăşori fiecare bucată de carne în felii de bacon, le legi cu sfoară alimentară sau le prinzi cu scobitori ta capete şi le aşezi deasupra legumelor. Presari cimbru şi piper, după gust, adaugi o crenguţă de rozmarin verde sau uscat, apoi introduci tava acoperită cu folie în cuptorul bine încins 30-40 de minute.

Dai folia deoparte şi mai laşi puţin carnea să se rumenească.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.