Ciocanele de miel cu sos din rosii si ardei iuti

Printeaza

O reteta delicioasa de ciocanele de miel cu sos din rosii si ardei iuti din: ulei de masline sau de floarea soarelui, ciocanele de miel, ceapa, ardei iuti, rosii in suc, supa de vita, usturoi, cimbru, cartofi rosii si sare.

Ingrediente:Ciocanele de miel cu sos din rosii si ardei iuti

  • 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui
  • 1-1/2 ciocanele de miel
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 ardei iuti, maruntiti
  • 2 conserve de rosii in suc, taiate marunt (in total 800 g)
  • 1 pliculet de supa instant de vita
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 kg cartofi rosii mici, taiati pe jumatate
  • sare

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 160°C. Torna ulei într-un vas ce­ramic şi potriveşte aragazul la temperatura potrivită. Asezo­nează carnea cu puţină sare. Odată ce uleiul s-a încălzit, pune ciocănelele în recipient. Lasă-le să se rumenească bine. Transferă-le pe un platou.

Incinge într-o tigaie puţin ulei şi căleşte ceapa, ameste­când ocazional. Adaugă apoi ardeii iuţi mărunţiţi şi lasă-i un minut. Completează cu roşiile, supa de vită, căţeii de usturoi tăiaţi pe jumătate, cimbrul şi puţină sare. Adu compoziţia până în punctul de fierbere.

Pune în vasul ceramic cio­cănelele şi mixul din usturoi obţinut la punctul anterior. Amestecă şi acoperă recipien­tul cu un capac. Lasă preparatul în cuptor o oră şi jumătate. Adaugă cartofii tăiaţi şi coace totul până când poţi introduce cu uşurinţă o furculiţă în carne.

Transfera mielul într-un vas de sticlă. Scoate cartofii cu o lingura si asaza-i in jurul ciocanelelor. Acopera totul cu un capac si pune-l in cuptorul dat la minim. Indeparteaza orice urma de grasime adunata pe suprafata sosul ramas dupa ce ai luat carnea si lasa-l sa fiarba pana cand scade la jumatate. Asezoneaza cu piper negru. Toarna sosul peste carnea de miel si cartofi si serveste.

Carnea de fie mai frageda – Secretul constă în prepararea îndelungată a mielului, la foc mic. Verifică ciocănelele la fiecare jumătate de oră, iar dacă fierb ai grijă să scazi temperatura.

După ce ai gătit acest fel de mâncare, lasă-l să se răcească la temperatura camerei şi pune-l la frigider peste noapte fără să-i schimbi vasul. A doua zi, înainte să reîncălzeşti mielul, vei putea îndepărta cu uşurinţă orice urmă de grăsime adunată la suprafaţă.

Ciocanele de miel cu sos din rosii si ardei iuti

Ciocanele de miel cu sos din rosii si ardei iuti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.