Ciocănele cu sos de telină

Printeaza

Ciocănele cu sos de telină din: pulpe de pui, sare de mare, pesmet, boia dulce, praz, otet balsamic, ulei de porumb, miere, telina, usturoi, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Ciocanele_cu_sos_de_telina

  • 12 pulpe inferioare de pui
  • sare de mare
  • 2-3 linguri pesmet
  • boia dulce
  • 2 fire de praz
  • 4 lingurite otet balsamic
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 2 linguri miere

pentru sos:

  • 2 telina mari
  • 2-3 capatani de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi prazul, îl speli şi tai partea albă în rondele, pe care le freci cu puţină sare şi 2 linguriţe de ulei, apoi le stropeşti cu oţet balsamic. Păstrezi pentru decor frunzele de praz.

Speli pulpele de pui şi le fierbi timp de 20 de minute, apoi le cureţi de pieliţe şi le laşi să se scurgă în strecurătoare.

Presari ciocănelele cu sare şi boia, le ungi cu un strat fin de miere şi le treci prin pesmet. Intr-o tavă unsă cu uleiul rămas, aşezi ciocănelele şi le rumeneşti în cuptor, la foc mediu, timp de 20 de minute. Le decorezi cu fâşii de frunze de praz.

Cureţi ţelina, o speli şi o dai pe râzătoare. Pisezi usturoiul curăţat.

Cu o lingură de lemn, amesteci usturoiul cu uleiul, turnându-l picătură cu picătură, în maioneza de usturoi, încorporezi treptat ţelina, smântână, sare şi piper după gust.

Serveşti ciocănelele calde, împreună cu sosul şi salata de praz.

Ciocănele cu sos de telină

Ciocanele_cu_sos_de_telina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.