Ciocanele cu mustar si caise

Printeaza

Ciocanele cu mustar si caise din: ciocanele, caise, mustar, zahar, brandy, sos, lamaie.

Ingrediente:Ciocanele cu mustar si caise

  • 4-6 ciocănele
  • 8 caise bine coapte
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1/4 ceaşcă muştar de Dijon
  • 3 linguriţe zahăr brun
  • 1/4 ceaşcă brandy
  • 1 linguriţă sos Worcestershire

Mod de preparare:

Presăraţi sare şi piper pe carne. Opăriţi caisele şi jupuiţi pielea, aipoi tocaţi-le cuburi nu foarte mici şi stropiţi-le cu sucul de lămâie; adăugaţi muştarul, zahărul şi brandy, amestecaţi bine.

Infăşuraţi fiecare ciocănel în folie de aluminiu, punând peste carne câte 1 lingură de sos de caise.

Puneţi grătarul la cca 15 cm deasupra jarului. Frigeţi ciocănelele împachetate cca 30 min, întorcându-le o dată. Desfaceţi folia şi puneţi-le din nou pe grătar.

Puneţi cu grijă sosul din folie peste sosul rămas nefolosit. Rumeniţi-le pe grătar cca 15 min, întorcându-le frecvent şi ungându-le cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.