Cine devine vegan doar pentru că e la modă îşi riscă sănătatea

Printeaza
Cine devine vegan doar pentru că e la modă îşi riscă sănătatea

Cine devine vegan doar pentru că e la modă îşi riscă sănătatea

Tot mai mulţi oameni au trecut în ultimii ani la un regim vegan pur şi simplu pentru că este la modă. Celebra nutriţionistă Catherine Collins de la Asociaţia Britanică a Dieteticienilor este îngrijorată că oamenii aleg acest stil de viaţă inspiraţi de celebrităţile care-l promovează şi nu de nevoile proprii, neluând în calcul consecinţele, scrie The Independent.

Dieteticiana spune că lumea vede poze cu Gwyneth Paltrow şi un bol imaculat cu rodii şi toţi vor la fel. E ca şi cum ai vrea să te încadrezi în ultimul răcnet al modei, dar de fapt te joci cu sănătatea pe termen lung.

„Când oamenii devin vegan pentru că aşa le impune credinţa situaţia este cu totul diferită, pentru că ei ştiu cum să facă asta corect.

Ştiu cum să compenseze ceea ce nu mai primesc din carne şi lactate, dar lucrurile nu stau la fel în cazul celor care aleg brusc acest stil de viaţă doar pentru că le-au plăcut nişte poze care circulă pe internet.

O dietă vegană este una care exclude orice produs animal, inclusiv carne, peşte, lapte, brânză, ouă sau miere de albine. Mulţi dintre susţinători consideră că dieta are numeroase beneficii asupra sănătăţii.

Totuşi, o parte dintre dieteticieni consideră că veganii riscă să nu-şi procure suficiente proteine şi unele vitamine sau nutriente importante cum ar fi B12 sau calciul.

 

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.