Ciabatta cu ceapă verde

Printeaza

O reteta de Ciabatta cu ceapă verde din: faina de grau, sare, drojdie, ulei de masline, apa, ceapa verde, busuioc si patrunjel.

Inrgediente:Ciabatta cu ceapă verde

  • 200 g faina de grau alba
  • 200 g faina de grau neagra
  • 2 lingurite sare
  • 20 g drojdie
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 200-250 ml apa calduta
  • 1 ceapa verde
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat

 

 

Mod de preparare:

Se cern ambele sortimente de făină într-un castron mare şi se amestecă împreună cu sarea. Se face o gropiţă la mijloc şi se sparge înăuntru cubul de drojdie; se adaugă 2 linguri de ulei şi apa; se omogenizează până ce capătă consistenţă de aluat; sse mai frământă apoi timp dee cca 10 min.

Se faace o bilă de aluat, se pudrează cu făină şi se acoperă cu un prosop curat; se lasă să crească la căldură cca 1 oră, până ce-şi dublează volumul. Se încinge cuptorul la 220 °C. Se toacă ceapa şi se înglobează în aluat, împreună cu verdeţurile.

Se întinde aluatul pe planşeta tapetată cu făină şi se taie în 10 părţi egale. Se transferă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se unge fiecare bucată cu restul de ulei.

Se mai lasă să crească la căldură încă 20 de minute, apoi se coc la cuptor cca 18 min. Se lasă să se răcească şi se foloseşte drept chiflă pentru sandvişuri.

Ciabatta cu ceapă verde

Ciabatta cu ceapă verde

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place, ciabatta nu e paine? Pai ce mananc, paine cu ceapa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.