Chutney de mere cu vin si nuca

Printeaza

Chutney de mere cu vin si nuca din: mere, stafide, nuca, otet de mere, lamaie, vin alb, zahar, cuisoare, miere, piper.

Ingrediente:Chutney de mere cu vin si nuca

  • 800 g mere
  • 100 g stafide
  • 50 g miez de nucă
  • 150 g otet de mere
  • 1 lămâie (doar sucul)
  • 350 g vin alb
  • 120 g zahăr
  • 2 cuişoare
  • 120 g miere
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm coaja merelor şi apoi le tăiem în pătrăţele mici.

Le amestecăm cu 100 gr stafide, 50 gr miez de nucă pe care îl zdrobim uşor cu mâna şi sucul unei lămâi.  P

unem pe foc mic oţetul amestecat cu zahărul, vinul, puţin piper măcinat şi mierea.

Amestecăm bine fructele cu siropul şi le mai lăsăm să fiarbă încă vreo 20 minute până ce fructele sunt pătrunse şi devin aproape translucide, turnăm salsa fierbinte într-un borcan şi îl lăsăm să se răcească după care îl păstrăm în frigider pentru maxim două săptămâni.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. E un fel de sos, nu-i asa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.