Chutney de piersici

Printeaza

Chutney de piersici din: ceapa, otet, piersici, ardei, zahar, nectar de piersici, ghimbir, piper, curry, sare.

Ingrediente:Chutney de piersici

  • 2 cepe
  • 125 ml de oţet de mere sau din vin alb
  • 1000 g piersici (cu coajă)
  • 1 ardei chili roşu, proaspăt
  • 300 g zahăr cristal
  • 1/16 l nectar de piersici (sau suc de mere)
  • 1 bucăţică de ghimbir (de 2 cm)
  • 1 linguriţă de piper mixt (pisat)
  • 1/1 linguriţă de praf de curry
  • 1 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte uşor în ulei de măsline. Se adaugă oţetul, sucul (nectarul) şi zahărul. Dacă lucraţi cu ceapă albă veţi obţine un amestec mult mai deschis la culoare.

Se lasă să fiarbă şi se amestecă până la topirea zahărului. Se adaugă piersicile bucăţi, cu coajă sau Iară. Apoi se toarnă şi condimentele, împreună cu bucata de ghimbir (tocată sau rasă).

Se taie ardeiul longitudinal şi se curăţă de seminţe înainte de a se adăuga în amestec, pentru a se obţine un produs finit uşor picant, nu iute.

Se lasă totul la foc mic, amestecând continuu, până la înmuierea tuturor ingredientelor. Se toarnă în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.