Chutney de dovleac

Printeaza

Chutney de dovleac din: dovleac, ceapa, zahar, stafide, otet, ulei, usturoi, scortisoara, suc de mere, coriandru, sare.

Ingrediente:Chutney de dovleac

  • 1000 g pulpă de dovleac
  • 1 ceapă
  • 100 g zahăr nerafinat
  • 50 g stafide
  • 125 ml oţet de mere
  • 250 ml suc de mere
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 1/2 linguriţă de coriandru
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de sare
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Dovleacul se taie în bucăţi mici, care se pun într-o tavă şi se ung cu ulei de măsline. Se dau la cuptor între o jumătate şi trei sferturi de oră.

Ceapa se prăjeşte într-o tigaie cu puţin ulei, se adaugă dovleacul şi restul de ingrediente. Se toarnă suc de mere cât să se obţină o consistenţă în care se poate amesteca bine.

După circa o jumătate de oră de fiert la foc mic se toarnă în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.