Chutney de ceapa rosie si vin

Printeaza

Chutney de ceapa rosie si vin din: ceapă roşie, ulei de măsline, zahăr brun, vin roşu, oţet de vin roşu, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 600 g ceapă roşie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100-120 g zahăr brun
  • 100 ml vin roşu
  • 150 ml oţet de vin roşu
  • sare, piper

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se toacă ceapa. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se adaugă ceapa; se căleşte la foc moale, amestecând.

Se adau­gă apoi zahăr şi se amestecă; se toarnă deasupra vinul şi se fierbe la foc moale până ce se evaporă aproape tot lichidul.

Se toarnă oţet, se amestecă, se sărea­ză şi se piperează. Se dă în clocot. Se fierbe înăbuşit la foc moale 30 min.

Se ia apoi capacul şi se mai fierbe la foc mijlo­ciu până ce se îngroaşă.

Se toarnă în bor­cane şi se închid ermetic; se lasă să se răcească şi se depozitează la loc uscat şi răcoros.

Se serveşte la carnea preparată la grătar.

 

Chutney de ceapa rosie si vin

Chutney_de_ceapa_rosie_si_vin

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.