Churros – un desert irezistibil

Printeaza

Churros – un desert irezistibil. In Spania, într-o dimineaţă însorită de duminică, nu este foarte greu să găsiţi cea mai apropiată churrerio. Este suficient să-i urmăriţi pe localnicii care poartă ambalaje de hârtie cu pete de grăsime.

In acele hârtii se află nişte produse de patiserie prăjite în baie de ulei, de formă lunguiaţă, ideale alături de o ceaşcă de cafe con ieche (espresso cu lapte) sau de o ciocolată fierbinte, groasă ca o budincă.

Churros, al căror nume provine de la coarnele răsucite ale oilor Churro, sunt deosebit de îndrăgite în Spania şi în Mexic, fiind servite începând de la micul dejun şi până noaptea târziu. Ele au început să se răspândească şi în numeroase regiuni din Statele Unite.

Churros sunt atât de gustoase, încât pot crea dependenţă. Ele se modelează prin presarea aluatului dintr-un tub mare direct în ulei încins.

Aluatul, identic celui de choux, se prepară din făină şi ou şi se fierbe înainte de prăjire. După prăjire, churros se lasă puţin la scurs pe hârtie de patiserie şi se pudrează cu zahăr.

Când se prepară în casă, churros pot fi modelate cu ajutorul unui şpriţ pentru fursecuri, la care s-a ataşat vârful în formă de stea, în vreme ce porras, care sunt mai groase şi rotunde, se modelează cu vârful rotund.

 

Churros

Churros

 

 

 

 


Poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata

O reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar, scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei, numit uneori gogoasa spaniola.   Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3 lingurite de scortisoara 1bucata de unt 1 cană de apă […]

Retete internationale: Churros

Churros din: faina, apa, zahar tos, zahar pudra, unt, oua, scortisoara, sare si ulei. Ingrediente:  350 g faina 300 ml apa 100 g zahar tos 50 g zahar pudra 100 g unt 2 oua 4 linguri scortisoara un varf de lingurita sare 250 ml ulei pentru prajit   Mod de preparare: Puneti la fiert intr-o […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.