Choux de creveti

Printeaza

Choux de creveti din: oua, unt, faina, zahar pudra, mac sau susan, sare, portocala, lamaie, smantana, piper, creveti, chives, ulei de masline.

Ingrediente:Choux de creveti

Pentru choux:

  • 3 ouă
  • 80 g unt
  • 125 g făină
  • 1 linguriţă cu zahăr pudră
  • mac sau susan
  • 1 vârf de cuţit de sare

Pentru spuma de citrice:

  • suc de la 1 portocală
  • 1/2 suc de lămâie
  • 200 ml smântână grasă
  • sare şi piper
  • 600 g creveţi decorticaţi
  • 1 buchet de chives
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pregăteşte aluatul de choux. într-o cratiţă, încălzeşte 700 ml apă, untul, sarea şi zahărul. Când untul s-a topit, toarnă făina deodată şi amestecă energic cu o lingură de lemn, până când aluatul se desprinde de pe lingură şi oală. Adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare.

Incălzeşte cuptorul la 180°C.

Pune aluatul într-o pungă de ornat şi modelează 12-16 choux-uri într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară seminţele. Coace timp de 20 minute, fără a deschide cuptorul în acest timp. Lasă să se răcească. Bate bine toate ingredientele pentru spumă şi toarnă-le într-un vas. Lasă la frigider.

Intr-o tigaie, pune ulei de măsline şi prăjeşte creveţii timp de 4 minute. Presară sare, piper, chives şi usturoi tocate mărunt. Deschide choux-urile şi umple-le cu crema de smântână şi creveţi.

Decorează cu coajă rasă de lămâie.

 

Choux de creveti

Choux de creveti

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.