Choux cu frisca

Printeaza

Choux cu frisca din: apa, unt, oua, faina, sare, frisca.

Ingrediente:Choux cu frisca

Pentru aluat:

  • 250 ml apă
  • 80 g unt
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 200 ml frişcă lichidă dulce

 

Mod de preparare:

Apa, sarea şi untul tăiat cubuleţe se pun pe foc şi, când amestecul a dat în clocot, se stinge focul şi se pune făina dintr-o dată.

Se amestecă energic şi, când începe să se desprindă de pereţii vasului, se pune din nou pe foc pentru a obţine un aluat uscat.

Se transferă apoi într-un vas şi, după ce s-a mai răcorit, se adaugă ouăle, unul după altul, amestecând după fiecare şi apoi se pune aluatul într-un poş. Se eliberează mici cantităţi de aluat în tava de copt tapetată cu hârtie.

Se coc 15 minute la foc mare şi 10 minute la foc mediu.

Se scot şt după ce s-au răcit complet, se taie un căpăcel fiecărei gogoşele şi se umple cu frişcă Bine bătută.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.