Choux cu frisca si dulceata

Printeaza

 

O reteta delicioasa de choux cu frisca, faina, oua, apa, ulei, frisca, zahar vanilat, dulceata si menta.

Ingrediente aluat:Choux cu frisca si dulceata

  • 125 g făină
  • 3 ouă
  • 200 ml apă
  • 75 ml ulei

 

Ingrediente umplutură:

  • 400 g frişcă
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat
  • dul­ceaţă de fructe de pădure
  • 3 frunzuliţe de mentă

 

Mod de preparare:

Se pune într-o cratiţă mai mică apa şi ule­iul şi un praf de sare şi, când încep să fiarbă, se trage cratiţa pe marginea aragazului şi se toarnă făina cernută, toată odată, şi se ames­tecă repede, cu o lingură de lemn.Când pasta nu mai are niciun cocoloş, se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se pun ouăle, unul câte unul, amestecându-se cu lingura de lemn. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120 °C şi se toarnă cu un poş cojile de choux-uri, sub formă de gogoşele, care se bagă în cuptorul bine încins.

Intre timp, se pregăteşte frişca, se bate cu mixerul şi, pentru o aromă specială, se adaugă 1-2 picături de esenţă de vanilie. După ce s-au copt cojile de choux-uri, se scot din cuptor, se lasă să se răcească la tem­peratura camerei şi se crestează cu un cuţit pe mijloc, doar cât să intre frişca. Se umplu cu frişcă, se pudrează cu zahăr şi se servesc cu dulceaţă de fructe de pădure şi frunzuliţe de mentă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.