Choux cu caise

Printeaza

Choux cu caise din: faina, unt, apa, oua, sare, frisca, caise si zahar pudra.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 125 g faina
  • 100 g unt sau margarina
  • 250 ml apa
  • 3 oua mari
  • 1/2 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 400 g frisca dulce
  • 400 g caise fierte in sirop de zahar
  • zahar pudra

 

 

Mod de preparare:

Pui la fiert apa, untul şi sarea. La primul clocot, iei oala de pe foc şi pui făina deodată.

Amesteci repede, punând iar pe foc (pe o tablă), până se dezlipeşte aluatul de oală, apoi îl laşi să se răceas­că. Adaugi ouăle pe rând, ames­tecând bine.

Cu un cornet sau cu o linguriţă, pui în tava neunsă gogoşelele ovale, la o distanţă de 3 cm între ele.

Introduci tava în cuptorul încins şi, după 10 mi­nute, reduci flacăra la moderat şi mai laşi 30 de minute.

Tai căpăcele gogoşelelor şi le umpli cu frişcă şi jumătăţi de caise fierte în sirop. Pudrezi gogoşelele cu zahăr.

 

Choux cu caise

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Choux cu nuci si gorgonzola

Choux cu nuci si gorgonzola

Choux cu nuci si gorgonzola din: oua, lapte, unt, faina, sare, gorgonzola, nuci, smantana, miere. Ingrediente: Pentru aluat: 4 ouă 250 ml lapte 100 g unt 200 g făină sare Pentru umplutură: 150 g gorgonzola 50 g nuci tocate 3 linguri smântână 1 lingură miere   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu […]

 

Reteta choux-uri insiropate

Reteta choux-uri insiropate

Reteta choux-uri insiropate din: oua, zahar, ulei, drojdie, faina, esenta, amidon, unt, sare, ciocolata, frisca. Ingrediente: Pentru aluat: 1 ou 2 linguri zahăr 2 linguri ulei 25 g drojdie 200 ml lapte călduţ 500 g făină Pentru sirop: 250 ml apă 1 cană de zahăr esenţă Pentru cremă: 2 ouă 250 g zahăr 4 linguri […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.