Chocolate lava
PrinteazaChocolate lava din: oua, zahar, faina, unt, ciocolata neagra.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- un pachet de unt
- 400 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Amestecaţi cu un tel ouăle, făina şi zahărul până obţineţi o compoziţie omogenă, fină, cremoasă. Puneţi la topit untul şi ciocolata (împreună), apoi amestecaţi-le cu compoziţia obţinută anterior.
E important să turnaţi câte puţin, altfel riscaţi să transformaţi ouăle în omletă, ciocolata şi untul fiind calde.
Pentru copt puteţi folosi fie forme din ceramică ori porţelan, fie forme de unică folosinţă, din aluminiu. Oricum ar fi, e important să le ungeţi cu unt şi să presăraţi zahăr peste ele, ca să nu se lipească prăjiturile de pereţi. Umpleţi formele cu amestecul de mai sus.
Aşezaţi-le într-o tavă şi puneţi-le în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Lăsaţi-le acolo pentru 10-12 minute. Semnul că-s gata: suprafaţa prăjiturilor crapă ca şi pământul în vreme de secetă.
Puteţi să adăugaţi siropuri ori sosuri de fructe/caramel la desert, ori o linguriţă de îngheţată. Dacă aveţi fructe de pădure proaspete puteţi obţine combinaţii fantastice.
Chocolate lava
Pofta buna!