Chisca moldoveneasca cu cimbru

Printeaza

Chisca moldoveneasca cu cimbru din: carne de porc, orez, ceapa, ulei, otet, cimbru, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 750 g carne de porc tocată
  • 4 linguri orez
  • 1 ceapă călită
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri cu apă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • intestine creţe pentru chişcă
  • puţin oţet
  • 1 ceapă

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte de preparare, se clătesc maţele de mai multe ori în apă rece şi apoi se lasă în oţet şi o ceapă tăiată mărunt, până a doua zi.

Se scot din oţet, se clătesc şi se freacă cu puţin mălai. Se rade cu grijă folosind un cuţit cu partea care nu taie.

Se fierbe orezul 10 minute şi apoi se scurge. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa 1-2 minute, apoi se adaugă apă şi se continuă gătirea cepei încă 10 minute, apoi se opreşte focul.

Se amestecă orezul cu carnea tocată, ceapa călită şi se potriveşte de sare, piper, cimbru. Se umplu intestinele cu compoziţia obţinută, fără să se îndese prea multă compoziţie.

Se leagă la capete maţele umplute, se înţeapă din loc în loc şi se pun la fiert într-o oală cu apă rece, având grijă ca, din când în când, să mai fie înţepate cu furculiţa.

Se lasă la fiert 1 oră, la foc mediu, se scot, se lasă la răcorit, apoi se pun la frigider.

Se consumă tăiată felii şi prăjite în ulei încins.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.