Chiperi la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de chiperi al cuptor din: ardei grasi, carne de oaie, berbec sau vita, carne de porc, slaninuta afumata, ceapa, ardei iute, morcov, zahar, orez, ulei, rosii, sare si piper.

Ingrediente:Chiperi la cuptor

  • 14 ardei grasi rosii
  • 500 g carne de oaie, berbec sau vita
  • 200 g carne de porc
  • 100 g slaninuta afumata
  • 4 cepe mari
  • 1 ardei iute
  • 1 morocv
  • 5 linguri zahar
  • 200 g orez
  • 2 linguri ulei
  • 500 g rosii sau 4 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ardeii de cotoare şi spălaţi-i bine. înmuiaţi un deget în zahăr şi apoi treceţi-l prin ardei, ca să tapetaţi interiorul ardeilor cu un strat uniform de zahăr.

Pentru umplutură, tăiaţi în cubuleţe slăninuţa şi prăjiţi-o, adăugaţi carnea de porc şi pe cea de oaie, tăiată în cubulete.

Rumeniţi amestecul, condimentaţi-l cu sare şi piper. Când scade toată apa lăsată de carne şi rămâne doar grăsimea, luaţi vasul de pe foc.

Tăiaţi cât mai mărunt ceapa, radeţi morcovul şi prăjiţi-le 10 minute în ulei. Adăugaţi ardeiul iute tocat mărunt.

Puneţi amestecul peste carnea prăjită, adăugaţi orezul spălat şi amestecaţi. Cu acest amestec umpleţi ar­deii.

Puneţi-i într-un vas termorezistent şi ţineţi vasul la cuptor până când sunt copţi. Treceţi prin maşina de tocat roşiile, adăugaţi 2 linguri zahăr şi puneţi piureul peste ardei. Ţineţi la cuptor încă 15 minute.

Chiperi la cuptor

Chiperi la cuptor

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • chiperi prajiti cu rosii
  • chiperi cu rosii
  • chiperi prajiti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.