Chile in stil spaniol
PrinteazaChile in stil spaniol din: rosii uscate, ardei gras, rosii, usturoi, chimen, ardei iute, sovarf, ceapa, linte.
- o jumătate de ceaşcă de roşii uscate la soare, înmuiate în apă
- o ceaşcă de ardei gras roşu, mărunţit
- două ceşti de roşii, tăiate
- un căţel de usturoi
- o linguriţă de chimen
- două linguriţe de praf de ardei iute
- o linguriţă de sovârf
- un sfert de ceaşcă de ceapă, tocată
- o ceaşcă de linte, încolţită două zile
Mod de preparare:
Puneţi la înmuiat în două ceşti de apă roşiile uscate, timp de trei ore.
Scoateţi roşiile şi păstraţi apa în care au stat.
Intr-un mixer, amestecaţi roşiile uscate, ardeiul gras roşu, o ceaşcă de roşie tăiată, usturoiul, chimenul, praful de ardei iute şi o ceaşcă din apa în care au stat la înmuiat roşiile uscate.
Intr-un vas mare, amestecaţi laolaltă sosul preparat, ceapa, a doua ceaşcă de roşie tăiată şi lintea.
Mâncarea se va putea păstra două zile la frigider.
Pofta buna!