Chiftelute de vita cu sos picant de legume

Printeaza

Chiftelute de vita cu sos picant de legume din: carne tocată de vită, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ardei iute, ardei gras, usturoi, apă, sare, rosii.

Chiftelute_de_vita_cu_sos_picant_de_legume

Ingrediente:

  • 600 g carne tocată de vită
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 3 linguri făină
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Pentru sos:

  • 1 lingură ulei
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei gras
  • 2 căţei usturoi
  • 100 ml apă
  • sare
  • 1 kg roşii

Mod de preparare:

Toci ceapa şi amesteci toate ingredi­entele pentru chiftele. Formezi biluţe cu mâna umedă, le dai prin făină şi le prăjeşti până se rumenesc.

Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Opăreşti roşiile, le descojeşti, le scoţi seminţele şi le toci. Tai mărunt ardeii şi us­turoiul.

Pui ingredientele pentru sos într-o tigaie şi le fierbi la foc mic până scade zea­ma. Serveşti chiftelele alături de sos.

Chiftelute de vita cu sos picant de legume

Chiftelute_de_vita_cu_sos_picant_de_legume

Pofta buna!

1 comentariu

  1. imi plac chiftelutele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.