Chiftelute de varza
PrinteazaChiftelute de varza din: varza, faina, ou, lapte, chimen, sare, piper, ceapa verde si ulei.
- 400 g varză
- 200–250 g făină
- 1 ou
- 100 ml lapte
- chimen
- sare
- piper
- ceapă verde
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se toacă varza, se așază într‑un castron, se sărează și se lasă să stea 5 min. Se adaugă laptele, oul bătut, chimenul, piperul și ceapă tocată. Se presară făină și se amestecă până când se obține un aluat omogen, care nu se mai lipește.
Se împarte aluatul în porții și se modelează bile mari cât o minge de tenis; se modelează chifteluțe și se prăjesc în ulei la foc moderat. Pentru o variantă hipocalorică, chifteluțele se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la cuptor.
Chiftelute de varza
Pofta buna!